mandag 18. november 2013

Halvøy - berikelse eller hindring?

Da har vi tort å begynne å tenke på innredning. Vi har sett på mange bilder med halvøy på kjøkkenet. Dette synes vi gir et koselig og sosialt preg. Det minner mindre om vinterleilighet og gir ikke minst mer skapplass og benkeplass. Ulempene kan selvsagt være at man opplever at den tar for mye plass ut i rommet, låser møblering. Hva når man har gjester? Lekte meg litt på Ikea Homeplanner for å se hvordan det blir seendes ut.


 Her er kjøkkeninnredningen standard. Fullt utslått langbord til 10/12 pers. Sofaer mot hverandre (kanskje ikke så gunstig).

  Her er kjøkkenet tegnet inn med halvøy. Gir et stort hjørne-/panneskap pluss et hylleskap ekstra i forhold til originalen. Estimert ekstrakostnad på 5000,-, 2 skap+benkeplate=3000,-+arbeid. Her er bordet til hverdagsbruk evt. med en skikompis eller 2 til bords. Grei plass likevel synes jeg.

Her har vi satt inn en kort halvøy, kun hjørneskapet ekstra, men gir god benkeplass og koselig preg fremdeles. Spiseplass til 10 tegnet inn (fullt utslått bord med 2 plater. Fremdeles plass til godstol (målene tilsvarer ørelappsstol fra Ikea), men selvsagt trangt.

Tenker også på en sånn løsning tilknyttet spisebordet. Masse ekstra oppbevaring!!!
Inspirasjonsbilder:og uten:


1 kommentar: