søndag 15. januar 2017

Høydare i høyden - med app'er!

Knallforhold og sol tilrettelagt for en flott tur. Med blå swix gikk ruten idag via hovedveien, over til den andre siden av dalen og oppover mot Steinkvanndalen. I vår digitale hverdag er det til god hjelp å følge med på prepareringsforhold på "Skisporet.no"-appen hvor man kan følge med hvor og når sist løypene ble preppet og sporsatt. Fargene viser når maskinen har vært der. En kan også klikke på løypene for informasjon om dem eller på Swix-merket for føremelding og smøretips. Eksempelvis var èn av veiene til målet vårt klar, men ikke den andre og vi gikk derfor for Kvanndalsløypa.

Eksempelbilde fra mobil (Ikke fra reel tid)


Utsikt fra ene til andre siden - fra Aktiven Alpin til Furedalen Alpin
Vi sporte av i ny retning; Timberløypa, ettersom Kvanndalsløypa opp mot Steinkvanndalen lå i skygge i 15 minus. Er altså fremdeles i stand til å bruke sunn fornuft til - tross for kjekke app'er. Veivalget bød på nye opplevelser og vidunderlig utsikt over hele Kvamskogen.

 
Nedfarten ble en fornøyelse i fint driv med mange smilende turfolk i møte. Fjusket oss opp Furedalstekket og avsluttet turen i løssnø med luftige svev ned mot egen base.

Utsikt mot andre siden av dalen - hvor vi var for en drøy halvtime siden.
Apropos apper brukes også "Endomondo" flittig - som viser oss ruten, tar tiden og forteller oss om stigning, fart og diverse annet via gps, så en trenger ikke engang dekning på telefonen. Motivasjon rent treningsmessig og fine funfacts attpå.

Kart, farts- og høydegrafer


Gøy å følge med på synes nå jeg! 
Furukonglen er ekte mountainman derimot, men likte at jeg blant annet fant ut at vi var på 620 moh., hadde en total stigning på 253 m (pauset app'en i trekket selvsagt), og ikke minst bekrefter et kaloriforbruk som forsvarer andekonfiten fra i går ;-)

Mobilkamera og app'er eller ei - bildene er uansett brent inn i hjernebarken, solen har rødmet våre kinn, kulden sprukket mine lepper, og løssnø fyllt våre lommer. Takknemlig for en fantastisk flott tur og dag med min beste, spreke turvenn!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar